THEMENKOMPLEX TEIL 5 + Ключ

THEMENKOMPLEX-TEIL-5

Нов продукт

90 Артикула

27,00 лв с вкл. данък

Повече информация

Fur die 10-12 Klasse der profilierten Gymnasien
Учебно помагало по немски език като първи чужд език, ПП, при подготовка за различни изпитни формати (DSD, Test DaF, ДЗИ). Учебното помагало е част от системата Themenkompex 1-4 и има за задача да подпомага обучението в СИП. Темите, които са включени в него не са разработвани в други учебни системи.
• Част 5 съдържа 15 тематични области, съобразени с учебната програма и представящи достъпно на това ниво познания за модерния немски език. Текстовете от различен жанр са автентични и сравними с културата на българските ученици.
• Част 5 съдържа следните теми: самотни майки, неграмотност, работа в чужбина като детегледачки, Каршеринг, Каучсъфинг, демокрация и толерантност, целодневни училища, хотел „Мама”, Бърза закуска, здравословни ли са кафето и какаото, евтаназия, магазини „леля Ема”, социална система за взаимни дейности, работа от дома.
• Формат и структура: Съобразени са с изискванията на МОМН за доброто овладяване на следните компетенции: четене, писане, говорене.
• Всяка тема съдържа:
- Текстове с лексико-граматични задачи – със зададени думи, с пропуснати думи, с варианти за избор
- Текстове за четене с разбиране от различен формат – с липсващи части от изречения, с варианти за избиране на правилен отговор, с верен, грешен или липсващ отговор в текста, с отворени въпроси и др.
- Задачи за описване на диаграми и асоциограми
- Създаване на писмен текст по определена задача
- Въпроси за дискусия по съответната тема
- Към част 5 има отделен ключ с отговори на задачите
Автор: Румяна Янкова
Издател: МАРТИНЕ